Welcome! Wink! Wink!


Monday, 10 June 2013

Bulan pertama..

Assalamualaikum....

Warrgghh!!!  Dah  lama  tak  update  blog!! Serius  busy  sangat  buat  preparation  nak  masuk  matrik  Johor...

Mula  masuk  27  May  hari  tu.. Sekarang  dah  nak  dekat  dua  minggu  jugak  la  dah  selamat  menjadi  warga  Kolej  Matrikulasi  Johor!

Perasaan?

Sumpah  nervous!  Kut!  Dah  sampai  tu  rasa  macam  nak  patah  balik  aje! Takut! Maklumlah  sebelum  ni  sekolah  perempuan  semua..  Lima  tahun  pulak  tu!  So  bila  dah  nampak  lain  jantina  tu  macam  awkward  kut!

After  all,  cuba  jugaklah  nak  menyesuaikan  diri  dengan  KMJ  ni  sebab  tak  pernah  duduk  asrama  dan  tak  pernah  langsung  berenggang  jauh  dengan  parents...  Selalunya  parents  yang  tinggalkan  tapi  kali  ni  diri  sendiri  yang  tinggalkan  diorang...

Rasa  sebak  tiba-tiba  bila  mama  dengan  abah  nak  balik..  Furrr!!  Tak  semena-mena  padahal  masa  first  day  tu  takde  pun  meleleh!  Poyo!  Padahal  malam  tu  terus  banjir  mata  menangis!  Yalah!  Kena  raging  dengan  akak  fasi  masa  orientasi  tu!

Tapi  bagus  jugaklah  sebab  orientasi  tu  banyak  bagi  maklumat  dan  info  yang  perlu  kita  tahu  sepanjang  setahun  atau  dua  tahun  kat  matrik!

Oh  ya!  I'm  a  PDT  student!  Program  Dua  Tahun  kat  KMJ!  Anak  kesayangan  ayahanda  katanya!  Ayahanda  tu  Ketua  Pengarah  KMJ  ni...  Ayahanda  memang  baik,  lawak  dan  memang  bagaikan  seorang  ayah  lah  kat  matrik  ni..  Dia  treat  dua  ribu  lebih  students  baru  KMJ  as  anak  dia...  Baguslah!  At  least  kitorang  taklah  rasa  macam  terlalu  formal  sangat  bila  jumpa  dengan  dia...

Masih  lagi  berpenyakit  HOMESICK!  Nak  balik  rumah  aje  memanjang!  Bilalah  dapat  balik  lagi?!  Baru  jumaat  lepas  balik  KL  then  balik  johor  pulak!  Rasa  sekejap  je!  Dahlah  bermalam  sebulan  sekali  and  outing  setiap  minggu...

Lecture?  Okaylah  kut  kat  sini...  Ada  yang  best  ada  yang  tegas  or  strict  la... Biasalah  tu!

Emm...  Rasanya  takda  apa  lagi  nak  diupdatekan  kut...  okaylah!  Papai!!

No comments :

Post a Comment